Осъдиха световноизвестен оперен певец да плати на непозната

Световноизвестен оперен певец се превърна в длъжник на непознат. Борис Рубашкин е осъден да плати над 150 хил. лв. на жена, която никога не е виждал, заради запис на заповед.

87-годишният творец е почетен жител на Залцбург, награждаван е многократно от президентите на Австрия и България и твърди, че не дължи пари на никого.

„Президентът Първанов ме награди с орден „Кирил и Методий” 1-ва степен – на концертите си винаги пея български песни. Австрийският президент ме награди със „Златен кръст” и заяви, че аз съм първият българин, който получава „Златен кръст” за заслуги към република Австрия”, разказа пред БТВ Рубашкин.

От години певецът живее в Залцбург, а последното му идване в България е през 2017 г. заради продажбата на наследствен апартамент в столичния квартал „Красно село”.

При сделката го придружава един от най-близките му приятели – професор Никола Алтънков.

„Продажбата стана без никакви затруднения, без никакви проблеми. В банката стоеше жена ми. И когато аз ѝ се обадих по телефона, парите са дошли веднага”, разказва Рубашкин.

Семейство от Благоевград купува апартамента за 140 хил. евро. Превеждат парите по банков път, а след повече от година научават, че с имота има проблем.

„Бяхме изненадани от депозирана срещу нас искова молба от непознато за нас лице – Диана Л. Димитрова, която твърди, че г-н Чернорубашкин не се е подписвал на нашата сделка за продажбата на имота и че в графата „продавач” не стои неговият подпис, а подписът на някое друго лице. Нямам представа какви са мотивите на тази госпожа, която очевидно не го познава. И в показанията до прокуратурата и полицията е потвърдила, че не го познава – по какъв начин се е снабдила с този документ”, казва Екатерина Васева, покупател на имота.

С уведомлението до новите собственици се иска сделката да се обяви за нищожна, а жилището да се продаде, тъй като Борис Рубашкин дължал пари.

Самият той отрича това да е така: „Никога не съм чувал за нея, не съм я виждал и не я познавам”, казва оперният певец.

Пред разследващите кредиторката на певеца обяснила, че е намерила запис на заповед сред вещите на своя съпруг. „Не знам какво се е случило в миналото. На мен ми е даден един документ, аз съм използвал този документ в съда. Появи се един адвокат, той получи документите от името на Чернорубашкин и не възрази”, каза адвокатът ѝ – Веселин Видолов.

Следвайте ни в социалните медии