Над 1,3 млн. души искат да щурмуват “Зона 51”

Към днешна дата повече от 1,3 милиона души са се записали за събитие във Facebook, наречено “Щурм на “Зона 51″ – не могат да спрат всички ни”, насрочено за ранните часове на 20 септември, а още 1 милион са се обозначили като “заинтересовани”, предаде БГНЕС.

“Зона 51” е американска военна база в щата Невада, за която мнозина вярват, че е свързана с темата за извънземен живот и че там има пленени извънземни. Съоръжението, забулено в тайни, е тема на конспиративни теории и отдавна е част от поп културата. “Зона 51” е “герой” в телевизионния сериал “Досиетата Х” и игралния филм “Денят на независимостта”. Съществуването на базата беше публично признато от ЦРУ през 2013 година, когато агенцията разсекрети документи, свързани със шпионския самолет U-2.

Създателите на събитието във Facebook обясниха намеренията си: “Всички ще се срещнем в туристическата атракция “Зона 51″ и ще влезем координирано”.

Събитието вече е породило безброй коментари, много от които се концентрират около това каква тактика да бъде ползвана, за да се влезе в базата.

Един от организаторите на събитието, Джаксън Барнс, написа във Facebook следното: “Здравейте американско правителство. Това е шега и всъщност не възнамеряваме да осъществим този план. Просто си помислих, че ще е смешно и това ще повиши харесванията ми в Интернет.”

Военновъздушните сили очевидно не са се забавлявали от интереса към събитието във Facebook, публикувайки във вестник The Washington Post следното официално съобщение: “[Зона 51] е тренировъчна база на американските военновъздушни сили и ние бихме обезкуражили някой да се опита да влезе в района, където се обучават американски военни. Американските военновъздушни сили винаги са готови да защитят Америка и нейните ценности”.

Следвайте ни в социалните медии