Любо Нейков влиза в новия сезон на “Мастър шеф”

“Диви патици. С боровинков сос, с плодове и арпаджик. Правя гииии – един път!” – това е наистина култова реплика на Любо Нейков, изиграл кулинаря в хитовата комедия “Мисия Лондон” по романа на Алек Попов, която излезе на големия екран преди години.

В изпълнението на Любо Нейков ролята е точно на място. Защото това, което не знаят за феновете на комика, е, че той наистина може да изпълни тази сложна рецепта с диви патици. Продуцентът, съдружник на Евтим Милошев, е истински мастър готвач в кухнята. Това ще видят и зрителите в новия сезон на “Мастър шеф”, който се подготвя в момента. В него известни личности ще застанат рамо до рамо с истински световни готвачи и ще приложат любимите си рецепти. Един от тях ще е и Любо Нейков.

“Ако не бях открил театъра, щях да съм собственик на ресторант. За мен готвенето е почивка”, категоричен е Любо. Актьорът сподели, че често му се случва, като се прибере в късно вечер, да запретне ръкави и да готви.

“В 3 през нощта питката ми е готова, баницата също”, казва Нейков.

Актьорът готви изключително вглъбено, използва процеса като вид медитация и почивка. Колегите на Нейков нямат съмнение в способностите му, тъй като добре знаят колко вкусно готви той. Много често Нейков дава рецепти на Ненчо Илчев и останалите си колеги.

“Рибената му супа ми е любима!”, кефи се колегата на Любо. За ястието още се говори в интерхотел “България” в Бургас. Преди години екипът на шоуто пристигнал в града на турне. И домакините дали на Любо поле за изява на кулинарните му умения. Актьорът приготвил рибена чорба и всички били очаровани от нея.

“Опитвал съм всякаква кухня, но съм цар на българската. Пазя и стари рецепти. Всяка година приготвям домашен суджук и луканка. Правя ги по рецепта на Васил Банов и на баща ми”, хвали се Любо. Актьорът е известен и с тиквената си супа, а отскоро е станал добър и в приготвянето на диетични рецепти. “Откакто отслабнах, сам си правя ябълков пай, от който и 200 грама не можеш да качиш”, смее се Любо Нейков.

Следвайте ни в социалните медии