Купувачи ужасени от жълтозелена слуз в месо на промоция

За свой ужас, хора откриха гъста жълтозелена слуз в месо, закупено на промоция от голяма търговска верига. Оказва се, че случаят не е изолиран, съобщава NOVA.

Снимки на месо с въпросната слуз, закупено от магазини на същата верига в Шумен, Кюстендил, София и други градове, се разпространяват в социалните мрежи.

Една от потърпевшите разказва, че при разрязването на парчето свински врат, което със съпруга ѝ купили, потекла жълтозелена слуз с особена миризма. Жената предполага, че въпросното вещество е някакъв антибиотик или химикал. Тя върнала месото в магазина и получила парите си обратно. Не е подала сигнал в Агенцията за безопасност на храните.

От БАБХ научиха от NOVA за проблема. Разпоредена е проверка, която ще бъде извършена в петък.

От веригата магазини пък вече са провели вътрешна проверка. Уверяват, че партидата на въпросното месо има всички сертификати за качество и произход. Според тях случаят е единичен, защото към тях не били подадени други подобни сигнали.

Според микробиолога доц. д-р Иван Иванов странното вещество в месото няма как да е антибиотик или гной. Той обаче подчерта, че прави коментара си на база впечатления само от разпространяваните снимки.

„По-скоро прилича на някаква хиперплазирала мастна тъкан”, заяви д-р Иван Иванов.

„Месото се разпада. То е трупно. Отвън този скрит дефект не се вижда. Рядко се случва, не е страшно”, смята Вихрен Димитров, директор на свинекомплекс. Според него „никаква опасност няма за хората”.

Следвайте ни в социалните медии