Ето коя е жената, заради която се клаха в Столипиново!

Убитият с нож 26-годишен мъж в Столипиново е израснал в дома за сираци в Пловдив. През последните години е живеел в чужбина и преди броени дни се е завърнал в родния си град. Той пребивавал в Дортмунд, научи “Марица” от познати на загиналия.

24-годишният Румен Александров, който е пробол с нож Митко Иванов, има семейство – жена и бебе. До убийството се стигнало след скандал заради жената на Румен – Сали. Версията на разследващите е, че убитият е закачил жената на убиеца и затова той го е промушил смъртоносно. Дамата, заради която е избухнал скандалът живее до стария пазар в махалата, а в момента е в полицията за разпит.

Инцидентът станал около 12 часа на ул. “Батак”. „Всичко стана на 5-6 метра от мен. Когато погледнах имаше някаква разправия между двама младежи. Първо се сбиха, после единият изкара една черна ножка и наръга другия на 2-3 места. Ранен беше в бедрото, ръката и по бузата.Имаше едно подгонване и в последствие наръгания отиде до една лека кола, изкара един голям нож и настигна този, който преди това го беше наръгал. Мисля, че някъде около гърлото или сърдечната област го прободе. Той падна и кръвта течеше много бързо по тротоара, все едно е заколено прасе. Позвъних на 112. При положение, че участъкът е на 300 метра, полицейската кола дойде след 16 минути“, казва един от свидетелите. Според свидетели линейката пък пристигнала между 30 минути и час след обаждането. Никои от квартала не му е оказал първа помощ, защото по думите на жителите на Столипиново – те били медицински неграмотни.

Свидетели твърдят, че имало хора от пазара, който се опитали да ги разтърват, но безуспешно.

Двамата мъже нямат криминални прояви, уточняват от полицията. Хората от махалата обаче твърдят, че убиецът и преди е лежал в ареста. По думите им майката на Румен Александров е психичноболна. Въпреки това те са категорични, че нито един от двамата не бил конфликтна личност.

На мястото има 4 Специализирани полицейски сили и екипи на Шесто районно управление, както и полицейски кучета. Там са се скупчили и стотици роми. Към момента няма напрежение.

Следвайте ни в социалните медии