Елена Гунчева: Време е за смяна на стандарта!

В последно време ПР-ите на гербавите въведоха в речника им нова думичка – „стандарт“.

Те, видиш ли, имали стандарти! Не като нас, простите, които си нямаме такива. Имали „морален стандарт“.

Знаете ли, вашият морален стандарт изобщо не ме устройства. Колкото повече го гледам и слушам, толкова повече се убеждавам, че това не е морален стандарт, а помиярски стандарт. Мислех да сложа прилагателното „мафиотски“, но мафията би се засрамила и обидила от подобно сравнение.

Не ми харесва стандарта крадливите ви корумпета вместо да отиват в затвора, да подават оставки и да продължават нагло да ни назидават от медиите и лично. Не ми харесва стандарта ви за изядена жаба глобата да е 10 000 лева, а за убийство на бебе на пътя, да се връща шофьорска книжка и да отпада гаранцията. Не ми харесва стандарта за недоказан и режисиран подкуп присъдата да е 20 години, а корумпетата за милиони да управляват държавата.

Не ми харесва стандарта всеки цървул, влязъл в политиката, да се прави на френски трандафор и от величието на откраднатите пари да ни гледа отвисоко и да се смята за недосегаем. Не ми харесва за нищоговорене и нищоправене да получавате пари, с които български пенсионер да може охолно да живее до края на дните си, въпреки че той е създавал блага и е работил, а вие само крадете и ни лъжете в очите. Не ми харесва държава, в която партиите да издигат не кадърните и интелигентните, а послушните и дебилните за позиции във властта.

Не ми харесва стандарта престъпниците да викат: Дръжте престъпника! Не ми харесва стандарта вчерашен партиен секретар от БСП, а сега от гербавите да обяснява, че те, депутатите не били обикновени хора – това и потомствената аристокрация не си го е позволявала. Не ми харесва стандарта журналистите да се превръщат в обслужващ персонал, сменящ подлогите на властта и бършещи омазаното. Не ми харесва стандарта да се отнасяте към народа си като към дебили.

И тъй като вашият морал не е моят морал и вашият стандарт на селски дебилни цървули не е моят стандарт, ще се наложи да сменим стандарта. Защото вашият стандарт ни унищожава. Принизява ни и ни прави съучастници в престъпленията ви, заради нашето бездействие.

Не ми харесва стандарта ви да издържате матрияла за избори с нашите данъци, докато хората, работили цял живот, чийто пари окрадохте от пенсионния фонд, да умират в мизерия. Не ми харесва стандарта ви да се насърчават мързеливите и тези, без гражданско съзнание, а образовените работещи българи да бъдат поставени на колене.

Затова вече не трябва да допускаме престъпниците да ни поучават за моралния стандарт. Да ни назидават кое е добро и кое лошо. Да ни промиват мозъците с идеята, че всяка лъжа, повторена сто пъти, ще стане истина. Да са сигурни, че вярваме на ушите си, а не на очите си!

Махайте се – с всичките си апартаменти, тераски, барбекюта, сауни, къщи и вили, махайте се от властта.

И моят стандарт е, че е морално и редно престъпниците не да се наслаждават на откраднатото, а да отидат в затвора, а краденото да се върне на народа. Това е стандарт! Вашият не го искам!

Елена Гунчева / Dunavmost.com

Следвайте ни в социалните медии