Днес се решава съдбата на 7-месечната Катерина, отнета от родителите й

Днес ще се състои съдебното заседание, на което ще бъде решена съдбата на 7-месечната Катерина. Българчето беше отнето от родителите си в началото на януари заради съмнения за тормоз.

Съдът ще реши днес дали бебето трябва да остане за отглеждане при приемно семейство. Очаква се да бъдат представени становища на лекари и представителите на социалните служби. Българското външно министерство вече също е запознато със случая и полага усилия да помогне на семейството.

У нас десетки семейства съчувстват на родителите на Катерина – Мирена и Георги. В групата “Да спасим Катерина” се надигна вълна от съпричастност.

“Спокойствие, Хладнокръвие и Вяра желаем днес Те не са сами”, пише един от потребителите.

“Семейство Славови, бъдете смели и силни. Покажете ясно своята невинност, така че немските сърца и умове ясно да го осъзнаят и да го приемат за абсолютен факт”, отбелязва друг потребител.

Заради случая, у нас вече имаше протест пред Германското посолство в София. В немското издание “Ди Велт” също излязоха със статия по темата.

Ужасът за българското семейство започва, когато родителите и Катерина претърпяват тежка катастрофа в Унгария. Сериозно пострадало е бебето, което е веднага прието в болница. След операция и няколко изследния, докторите установяват, че освен кръвоизлив от катастрофата, бебето има и стара хематом. Лекарите, а впоследствие и социалните служби, се усъмняват, че с бебето е злоупотребявано преди.

Следвайте ни в социалните медии