Дейв Мъстейн се бори с рак на гърлото

Дейв Мъстейн, легендарният лидер на метъл бандата Megadeth, е диагностициран с рак на гърлото. Това обяви самият музикант в Инстаграм.

„Бях диагностициран с рак на гърлото“, написа Мъстейн. „Очевидно е нещо, с което трябва да се съобразя и да се изправя срещу него, но съм се изправял срещу препятствия и преди. Работя с моите доктори, вече сме изготвили план на лечение, който според тях има 90 процента успеваемост. Лечението вече започна“.

С обявяването на тази тежка новина, дойде, разбира се, и отмяната на концертите на Megadeth за настоящата година. Мъстейн обаче увери, че прословутия годишен Megacruise ще се случи, а групата ще е част от него под някаква форма. Anthrax, Testament, Overkill и други метъл банди ще участват в круиза.

Мъстейн сподели още, че Megadeth ще се завърнат в момента, в който това стане възможно, а през това време продължават работата си в студиото по новия албум.

Басистът Дейвид Елефсън реагира на новината със следното съобщение – „Моля се за моя приятел Дейв Мъстейн и за неговото пълно и бързо възстановяване!“.

Вокалистката Кристина Скабия написа – „Целият свят е с теб, Дейв. Обичаме те и сме с теб“.

Anthrax излязоха със следното съобщение: „До нашия брат, Дейв. Ние сме с теб. Бъди силен и всичко най-добро за твоето бързо възстановяване. Много любов от всички нас от Anthrax“.

Към благопожеланията се присъедини и групата Disturbed, както и редица други музиканти.

Следвайте ни в социалните медии