Вижте къде предлагат секс асистенти за хора с увреждане

Френското правителство е започнало да обмисля проектозакон, който вече успя да раздели обществото на два лагера. Идеята на властта е да бъде узаконено предлагането на секс услуги от асистенти на хора, които са обездвижени или имат някаква друга степен на увреждане и не могат пълноценно да консумират сексуалния си живот.

Според противници на идеята подобно предложение представлява чиста форма на узаконяване на проституцията.

,,Сексуалният живот е човешко право!”, заяви от своя страна френският президент Еманюел Макрон.

От кабинета на държавния глава още в неделя лансираха идеята си, като уточниха, че тя ще бъде обсъдена много внимателно и ще се търси ефектът от нея в страни, в които подобен закон вече съществува – Германия, Нидерландия, Белгия и Швейцария.

Eдна от неправителствените организации в страната още през 2012 г. излезе с официално становище конкретно по този въпрос, в което тогава осъди един такъв бъдещ закон, акцентирайки върху тезата, че подобна идея ”не е нищо друго от търговия с човешкото тяло”.

От правителството обаче изразиха надежда, че оттогава френското общество би трябвало да е узряло повече и да е по-широкоскроено по отношение на този проблем, който ”осъжда” хората с увреждания да не могат да правят това, което искат.

Следвайте ни в социалните медии