Вижте защо едно 19-годишно момиче се отказа от секса! (Снимки)

Историята на едно съвсем младо момиче, което е едва на 21 години, но вече от две години твърдо е зачеркналао секса.

Тя е Джес Лестър и работи като журналист, пише Woman.bg. Ето каква е нейната история и защо въздържанието според нея е най-доброто решение, което някога е взимала:

„Изгубих девствеността си, когато бях на 16. Оттогава до преди две години бях убедена, че връзките винаги се крепят на хубавия секс и това е единственият начин да правиш половинката си щастлива. Наскоро осъзнах, че правя грешка и бъркам похотта с любовта.

Бях обсебена от желанието си да бъда секси, преспах с немалко мъже. Постоянно мислех как да изглеждам по-добре – да отслабна, да си правя хубави снимки, да се обличам предизвикателно. На всяка цена трябваше да попадам в категория „секси“. Дори не можете да си представите колко пари съм изхарчила за бельо, което дори не ми беше неудобно.

Винаги, когато изпадах в депресивни състояния и имах проблеми, използвах секса като лекарство и като начин да се справя с изпитанията. Той беше единствената ми алтернатива да си повдигна самочувствието и да бъда щастлива, единственото решение, когато бях тъжна.

Но сега е много по-различно, след като срещнах настоящия си приятел, Джош. Вече две години не съм правила секс, въпреки че той страшно много ме привлича. Срещнах го, когато бях първа година в колежа. Веднага се харесахме и излязохме заедно, а аз дори и не подозирах колко много ще ме промени нашата първа среща.

Джош ми сподели, че е девствен и няма никакво намерение да променя този факт до първата си брачна нощ. Първоначално това ми се стори много странно, защото бях диво момиче, което обожава секса. Тогава той ми обясни, че е взел това решение поради религиозни причини. Напълно го разбирах, но съвсем не бях сигурна, че мога да бъда във връзка, в която сексът преди брака е табу. Но ето ни сега, две години по-късно, ние все още сме заедно и сме повече от щастливи, макар и без плътски удоволствия. Дори спим в отделни легла и така ще бъде, докато не се оженим.

След първата ми среща с Джош прекарах дълго време в размишления. Чудех се защо сексът е толкова важен за мен. Още на следващия ден, когато се видяхме отново, Джош ми сподели, че другите момчета са му се подигравали, заради решението му да остане девствен, но това не го е разубедило, защото според него сексът е нещо твърде важно и специално.

Разбира се, от време на време и той има силно желание и ни е трудно да не му се поддаваме, човешко е. Но Джош е напълно убеден, че чакането си заслужава.

Първоначално правех опити да го накарам да промени мнението си, беше ми интересно дали ще успея. Много пъти съм тествала волята му и съм опитвала да разбера колко далеч можем да стигнем. Сега като се замисля, ми става смешно, че съм искала да го променя, просто защото не го разбирах. С времето обаче разбрах, че аз съм тази, която мисли в погрешна посока и сексът не е единственият извор на щастие в една връзка.

Всъщност, никога не съм била по-щастлива! Дори мисля, че липсата на полов акт прави отношенията ни още по-здрави и хубави. Просто в днешно време всичко се базира на секса и той ни дебне отвсякъде. А тези, които не се поддават на изкушението и се интересуват от други неща в живота, биват определяни като „странни“.

Мисля, че направих правилния избор, защото уважих вижданията на приятеля си. Не правя секс вече две години и съм много щастлива и в пъти по-уверена в себе си от преди. Връзката ми с Джош е силна и основана на дълбоки емоции, а не на животинско привличане. Вече не съм вманиачена във външния си вид, защото знам, че има много по-важни неща от това да бъда секси според общоприетите рамки.

Любовта не се основава само на уменията на двамата партньори в леглото. Важно е как те се справят заедно в тежки ситуации. И ние с Джош се целуваме и прегръщаме, също както другите двойки. С нищо не сме по-различни и не мисля, че липсата на секс до брака е нещо странно.

Винаги, когато споделя с някого, че с приятеля ми не стигаме далеч в леглото и ще бъдем интимни, чак когато се оженим, ми задават въпроса какво ще правя, ако сексът не е хубав. Аз отговарям, че никой не е перфектен, когато му прави нещо за първи път.

Благодарение на Джош, вярвам че сексът е нещо много специално и решението да си легнеш с някого не трябва да се взима с лека ръка. Не всеки трябва да вижда и докосва голото ти тяло“, обобщава Джес Лестър.

Следвайте ни в социалните медии