Българка се завръща у нас след 11 години странстване (Видео)

Българка, прекарала повече от десетилетие в странстване, се завръща у нас, а нейната история разказва Петя Кертикова в рубриката “Завърналите се” по Bulgaria ON AIR.

Саня Баркова прекарва 11 години в пътуване из света. Испания, Португалия, Великобритания, Русия, Австралия и Индия са само част от страните, които тя е посетила.

Последните 6 години от нейното странстване тя прекарва като уличен артист, свирейки на перкусионния инструмент ханг.

Видеото може да гледате тук.

Саня няма музикално образование или опит, когато открива случайно музикалния инструмент, но днес има вече дори издаден албум.

Въпреки това преди броени месеци решава да се завърне в родния Пловдив. Нейното желание е да прави нещо, което да постави добра основа и да може да бъде продължено.

Така тя започва да преподава ащанга йога в града под тепетата.

Докато работи като уличен артист, сякаш губи усещането си за принадлежност, няма корени, които да я задържат. Появата на сина ѝ обаче променя това. Саня си идва в България, за да даде усещането за дом на детето си и да заздрави родствените връзки със семейството, от което усеща, че се нуждае силно.

“В един момент сякаш нямах избор. Стоях в Португалия и мислите ми бяха тук (в България), но просто знаех, че това ми е пътят. Вече бях пътувала три години и бях в момент на осъзнаване, че искам да се спра някъде. Виждах как от едно място си тръгваш и отиваш на друго. Няма корени, основа. Така реших, че вече е време да се спра и да остана на едно място, за да мога да правя нещо, което да остане”, споделя тя.

Следвайте ни в социалните медии