България ще участва на “Евровизия” през 2020!

Добри новини за всички фенове на един от най-големите песенни конкурси на планетата.

Българската делегация към Европейския съюз за радио и телевизия обяви посредством своя официален профил в Туитър завръщането на България на сцената на „Евровизия” през 2020 г.

Нека припомним, че тази година страната ни не взе участие в конкурса, провел се в Тел Авив, Израел, поради финансови затруднения.

Важно е да се знае, че освен разходите, които включват престоя на делегацията в страната домакин, за участие в конкурса се плаща и такса, изисквана от Европейския съюз за радио и телевизия.

„Липсвахме ли ви? България се завръща!”, с това обръщение българската делегация обявява завръщането на страната ни на сцената на „Евровизия” в своя профил в Туитър.

65-тото издание на „Евровизия” ще се проведе между 12 и 16 май 2020 г. в Ротердам, Нидерландия.

До този момент участието си са потвърдили 41 държави. Очаква се билетите за конкурса да излязат в продажба до края на 2019 г.

Последните участия на България на сцената на „Евровизия” бяха повече от успешни.

През 2018 г. групата Equinox с песента Bones завърши на 14-та позиция в големия финал с общ сбор от 166 точки.

Година по-рано, през 2017 г. в Украйна Кристиан Костов зарадва хиляди българи със своето почетно второ място с общ сбор от 615 точки. Песента, с която Кристиан представи България – Beautiful Mess, и до днес остава едно от любимите парчета на феновете на конкурса.

Участието ни през 2016 г. също бе белязано от заслужен успех. Тогава Поли Генова се нареди на 4-то място със своето завладяващо парче If Love Was A Crime.

Следвайте ни в социалните медии