Ще ходим ли на море това лято?

Националният борд по туризма изпрати писмо до премиера Бойко Борисов, финансовия министър Владислав Горанов и вицепремиера Красимир Каракачанов.

Оттам настояват за държавна инвестиция в размер на 250 млн. лв., за да може туризмът да се възстанови от кризата с коронавируса, пише Novini.bg.

Изпълнителният директор на Сдружение Национален борд по туризъм Полина Караниколова коментира пред Нова телевизия, че при държавна помощ после в хазната ще се върнат 1,2 млрд. лв.

По отношение на провалените почивки, стана ясно, че най-справедливият вариант е компенсация с ваучер. Карастоянова коментира, че най-централният фокус трябва бъде българският гражданин.

Иначе има два варианта за стартиране на летния сезон – от 15 юни или от 1 юли.

“Вторият важен въпрос е необходимостта да се изработи и да се комуникира единен стандарт от правила за санитаро-хигиенни изисквания, за които хотелите следва да отговарят”, заяви Полина Карастоянова.

Тя подчерта, че е важно туристите да се чувстват комфортно. България пък ще се стреми да привлече турските и руските туристи. По думите на Карастоянова не трябва да се подценяват родните възможности.

Следвайте ни в социалните медии