Ще се отучва ли грипната ваканция?

Грипната ваканция няма да се отучва, макар че е втора от началото на тази година. МОН даде указания пропуснатото да се навакса чрез преструктуриране на материала по преценка на преподавателите.

До струпването на нови неучебни дни се стигна, след като по препоръка на Националния оперативен щаб и със заповед на министъра на здравеопазването дните от 6 до 11 март бяха обявени за неучебни за в цялата страна. Решението е заради новата вълна от грип и остри респираторни заболявания в условията на епидемично разпространение и на COVID-19 в световен план. Занятията в училищата ще бъдат възобновени на 12 март.

След препоръката вузовете също да прекратят занятията УХТ обяви едноседмична грипна ваканция от 9 до 16 март. Ръководството е настояло Студентският съвет да отложи „Пролетните УХТ игри“, планирани за периода 9-23 март. То смята, че е уместно организаторите да отменят кръглата маса „Студентите и спорта“ в понеделник в зала „Хоризонт“ и официалното откриване на състезанията в Спортния комплекс на университета на Гребната база. Редно е да се съобразим с препоръката на министър Ананиев „да бъдат преустановени масовите мероприятия, включително спортните и културните“, категорични са всички членове на Академичния съвет. Организаторите от Студентския съвет да се погрижат да уведомят гостите за отлагането на игрите и да поднесат извинения от името на университета, препоръча ректорът проф. Пламен Моллов.

Детските градини остават отворени при задължително изискване за медицински преглед на входа.

Отменени са областните кръгове на олимпиадите и състезанията. Нови дати ще бъдат допълнително обявени.

Следвайте ни в социалните медии