Циганката, която обеси кучето си: Кучето си е мое, аз решавам…. аз го беся!

Поредна жестокост към животно, този път в град Раковски.

Семейство откри убито пред къщата си куче. Собственичката на животното е Анка Маринова, предава bTV. На 27 юни сутринта го убива, защото се ядосала, понеже, по думите й, то е изяло кокошките й.

„Хрумна ми да го обеся, то си е мое”, каза Анка.

Решила да не го прави на дървото пред нейната къща, а пред съседската.

„Виж колко е високо, аз не мога да я стигна, то кучето ще ме изяде. Ако бях посегнала тука, щях да го обеся в моята къща, че да не ме види, ама аз не можах да стигна тука на моето дърво”, разказва собственичката на кучето.

Призна, че единственото, което е изпитала, било яд, не и съжаление.

Сигнал до полицията не е подаден. Оттам се самосезират от публикация в социалните мрежи. 3 часа след престъплението Анка е задържана, прави пълни самопризнания и малко след това е освободена.

„Непосредствено след като колегите приключиха работа по случая, я освободиха. Има няколко малки деца, за които ако я бяхме задържали, нямаше кой да се грижи”, обясни ст. комисар Атанас Илков – директор на ОД на МВР-Пловдив.

Анка разказва, че се е грижила добре за кучето до този момент. То не било агресивно. „Съжалявам, че го направих към момента, за кучето, съжалявам го, ама в яда…така ми умисли главата, така направих”, разказа тя и поясни, че е изхвърлила животното. По случая е образувано досъдебно производство. За престъплението в закона се предвижда от 1 до 3 години затвор и глоба от 2 до 5 хиляди лева.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via