Хванаха украински депутат да чати с проститутка по време на заседание!

Жените-депутати във Върховната Рада на Украйна заявиха, че ще настояват за оставката на замесения в секс скандал председател на комисията по външна политика Богдан Яременко, съобщава БГНЕС. Той беше изловен от журналисти да си пише с проститука по време на пленарно заседание. На снимката се вижда текста на разменените съобщения, в които се уточняват мястото и часа на срещата, тарифата и вида услуги, които жрицата на любовта предлага.

Първоначално Яременко публикува в социалните мрежи съобщение, че това е била подготвена от него провокация, след като медиите започнали да публикуват попаднали под фотообективите им преписки на депутатите.

„Това сработи. Ловците на измислени факти снимаха нещо, което не съществува. Не трябва да се вярва на всичко, което публикуват медиите”, написа Яременко. Малко по-късно обаче беше принуден да признае грешката си. Той обясни, че седял в „защитен ъгъл”, като си е мислел, че журналистите няма да успеят да заснемат екрана на телефона му.

Инициативата за отстраняването му от поста е на депутата от фракцията „Опозиционна платформа – За живот” Антонина Славицкая. Според нея поведението на Яременко е непрофесионално и позорно. Тя подчертава, че до голяма степен възмущение предизвиква не самиятскандал, а „поредицата от лъжи, които се изговориха и оправданието за това поведение”. Славицкая заяви още, че в комисията по външна политика „има много достойни жени, готови да поемат длъжността председател”.

В подкрепа на това искане се изказа Ирина Геращенко от фракцията „Европейска солидарност”. Тя се възмущава, че с постъпката си Яременко подхранва най-лошите митове за Украйна, че “тук за 100 долара може да се купи жена”.

Следвайте ни в социалните медии