fbpx

Хванаха крадци, ограбвали православни храмове

В края на миналата и началото на тази седмица в полицията в Русе постъпили сигнали за кражби от православни храмове в областта, съобщиха от областната дирекция на МВР в града.

Служителите на реда провели разследване, от което станало ясно, че в периода от 24 октомври до 6 ноември тази година в селата Пет кладенци, Острица, Каран Върбовка, Кацелово и Пепелина е проникнато в църковни храмове.

Нарушителите потрошили входни врати, срязали халки на катинари, разбили метални решетки. В църквата на село Пепелина били извършени две посегателства. От всички храмове били установени кражби.

Отнети били парични средства от дарения, с неустановена към момента обща стойност. В едната от църквите, събраните дарения са били около 100 лв. Отнети са общо 30 броя икони от църковните олтари, като най-голямата е с размер 110 на 74 см., църковни одежди и други предмети.

В хода на издирването, съвместно от служителите на полицията в Русе и Търговище, като извършители на деянията са установени две лица.

Единият е 45-годишен мъж от Опака, а другият 49-годишен мъж от търговишкото село Водица. Двамата се оказали известни на органите на реда.

До момента полицаите са открили и иззели 19 икони, свещници, множество инструменти за взломяване и други вещи.

Двамата мъже били задържани. Работата по документиране на цялостната престъпна дейност продължава.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x