fbpx

Френски лекар е убил поне 9 пациенти, за да се направи на герой!

Френски лекар е убил поне 9 пациенти, за да се направи на герой и да ги спаси, съобщава Евронюз.

Д-р Фредерик Пешие умишлено натравял пациентите по време на операции, за да предизвика спиране на сърцето и геройски да ги върне към живот. Прокуратурата обвинява Пешие, че в 9 от тези случаи пациентите са починали. Разследването показало, че д-р Пешие е замесен в 24 от 66-те подозрителни инцидента, станали по време на операции в клиниката в град Безансон, където практикувал.

„Господин Пешие е общият знаменател между тези сериозни инциденти, които довели до остър конфликт между анестезиолозите и хирурзите в клиника Сен Венсан“, казва прокурор Етиен Манто.

47-годишният лекар отрича обвиненията, но прокуратурата поиска да остане в ареста докато дойде време за делото. „Обвинението е базирано на поредица съвпадащи елементи“, каза Манто, като добави, че лекарят не бил е хванат на местопрестъплението. „Предизвикваме когото и да е, да покаже доказателства“, каза адвокатът на доктора пред журналисти.

Д-р Прешие бил „вездесъщ“ по време на съживяването на пациентите, като колегите му заподозрели, че прекалено бързо и точно поставя диагнозите за свръхдоза анестетик.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x