Фейсбук представя своята криптовалута

Няколко американски и британски медии едновременно съобщиха, че Facebook ще представи своята криптовалута още утре. Според информацията на The Guardian проектът ще се нарича Libra и ще стартира през 2020 година. Сега ще бъде представена тестовата версия на цялата система, което има за цел да се видят отзивите на потребителите, за да се съставят плановете за развитието на проекта.

Информацията за криптовалутата на Facebook се появи в блога на социалната мрежа и бе препратена към най-големите световни медии. Но бяха игнорирани криптовалутните издания, като The Block, CoinDesk и други, известни със своя непрекъснат мониторинг на биткойна и останалите криптовалути.

The Guardian е твърде краен към новата криптовалута на Facebook:

„Facebook взе вашите приятели, след това вашите снимки, а после и вашия дневник. За да може изцяло да проникне в ежедневния живот, Facebook влиза и в портфейлите ви“ – обяви The Guardian.
Според тази информация, блокчейнът Libra е с отворен код с Apache 2.0 лиценз, както съобщи преди време изданието TechCrunch. Знае се още, че проектът на Facebook няма нищо общо с биткойна.

Инвеститори в криптовалутата на Facebook са редица големи компании и финансови институции, включително Visa, Master Card, PayPal, както и Uber и Booking. Всяка компания инвестира по около $10 милиона. Явно утре ще разберем повече подробности за криптовалутата на Facebook. Появиха се мнения, че именно това е причината да се покачи курсът на биткойна.

Източник: kaldata.com

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via