fbpx

Фандъкова обяви има ли опасност София да остане без вода

Възложили сме доклад за гаранции, за това да няма риск за водата на столицата след водоподаването към Перник. София ще получи гаранции и за инвестиции по ВиК системата. В предложението е посочено 300 л на минута, което не представлява опасност за столичани. Ще искам ремонт на сената на язовир Бели Искър още тази година. Това заяви кметът на столицата Йорданка Фандъкова в сутрешния блок на БТВ.

Припомняме, че на вчерашното заседание Министерският съвет поиска разрешение от Столичния общински съвет да бъде осъществен планът за осигуряване на вода за Перник като количества от язовир „Бели Искър“ преминат през водопровода на София.

„Софийска вода“ ще разполага с контролен център, чрез който ще покажем на столичани как се контролира водата“, разкри още кметът на София.

„Има достатъчно вода в Бели Искър за Перник. София е подсигурена с вода за години напред. Ще настоявам да не се надвишава обема, който е предвиден“, каза Фандъкова.

„Ползването на водопреносната система няма да бъде безвъзмездно. Сметката за разклонението към Перник ще поеме държавата. Ще се подпише споразумение, а в никакъв случай това няма да повиши цената на водата за софиянци. В Перник също няма да се промени цената на водата“, разкри Йорданка Фандъкова.

Столичният кмет коментира и мръсния въздух в града:

„Наблюдавам в реално време качеството на въздуха. Един от двата стратегически проекта за тази година е чистотата на въздуха с над 100 мерки. Сред решенията са и изграждане на допълнително 3 нови буферни паркинга. Към момента има 6 до метростанции“, разкри Фандъкова.

„20 млн. лева са предвидени за програмите на районните кметове. Нека кметовете да поработят малко по-бързо, за да могат да предоставят програмите си пред столичани“, призова кметът на София.

„Бюджетът на София от 1,722 млрд. лв. влезе за разглеждане в СОС“, разкри тя.

„Мая Манолова спекулираше относно обществената поръчка за електротранспорт. Към момента имаме двама кандидати за обществената поръчка. Аз не мога да накарам фирми да кандидатстват. Изборът за обществените поръчки се следи от Комисия и под съдебен контрол“, завърши Йорданка Фандъкова.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x