fbpx

Ученици участваха в благотворителна кауза за възрастни хора в Белоградчишко

По инициатива на ентусиасти – ученици, учители и родители на деца от столичното училище „Проф. Иван Апостолов“ в почивните дни в община Белоградчик се проведе благотворителна акция.

В основата на цялата организация бяха учителското семейство Полина и Атанас Димитрови, които поддържат редовен контакт с Община Белоградчик.

Благородната акция осигури продукти и стоки от първа необходимост на крайно нуждаещите се и в повечето случаи самотни и болни възрастни хора от селата на общината. Изключително мили и трогателни, изпълнени с много вълнение и емоции, понякога и сълзи бяха срещите между изстрадалите възрастни хора и децата.

Всъщност повечето от хората вече познаваха дарителите от проведената акция по време на коледните празници миналата година. Тогава те си дадоха дума отново да се срещнат тази година в дните след великденските празници.

Всички местни хора се надпреварваха да благодарят за помощта и оказаното им внимание. Те приемаха своите гости като родни деца и внуци и ги даряваха с много топлина, прегръдки и целувки. Канеха ги в своите къщи, водеха ги при домашните животни за радост на децата. Учениците получаваха току-що снесени пресни яйца от кокошките, и други дребни подаръчета.

След вълнуващите срещи и двете страни си дадоха дума хубавите отношения помежду им да продължат и за в бъдеще. Дарителите получиха и специалните благодарности на кмета Борис Николов за благородното дело.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x