Трагедия! 2-годишно дете почина в Пловдив

2-годишно дете от Ямбол е издъхнало вчера в пловдивската болница “Свети Георги”. Малкият Милан се е натровил с препарат за растителна защита. Трагедията се е случила в ямболското село Кукорево.

45-годишните родители на Милан оставили момченцето при бабата и дядото на село, за да го гледат по време на извънредното положение, за да могат да останат в града с 9-годишния си син – ученик, и да му помагат в онлайн обучението. Детето било добре гледано от 60-годишния дядо Милко съпругата му Петранка, пише Блиц.

Възрастните хора обаче имали проблем с нашествие на насекоми в къщата си и затова решили да напръскат с препарат за растителна защита. Късно вечерта тримата си легнали на втория етаж на селската къща, но препаратът имал много силна миризма. Бабата, дядото и внучето се събудили с главоболие, гадене и позиви за повръщане. Момченцето било като опиянено. Те веднага се обадили на родителите на детето и на 13 април сутринта в 8,00 часа всички отишли в спешното отделение в болница “Св. Пантелеймон” в Ямбол за преглед.

Възрастните хора и детето били настанени в здравното заведение, но състоянието на малкото момченце рязко се влошило и в 2 часа през нощта на 14 април то било транспортирано от екип на Спешна помощ в УМБАЛ “Св. Георги” в Пловдив.

Въпреки борбата на лекарите в 9:00 часа сутринта вчера детенцето е издъхнало. Родителите бабата и дядото са в потрес. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление.

Следвайте ни в социалните медии