Трагедия! Черно море отнесе две деца

В Сочи се провежда мащабна спасителна операция с участието на служители, полиция и доброволци. Те изследват водната зона на площ от 24 км, участва авиацията.

Свидетели на инцидента от предната вечер са съпрузи, снимали залеза. В обектива изведнъж попаднали двама тийнейджъри, които се опитвали да преминат реката в открито море. Очевидците не посмели да им се притекат на помощ заради бурята.

Спасителите не можели да използват лодки за търсене в лошото време, затова извикали хеликоптери.

На плажа бил организиран спасителен щаб. Вятърът обаче бил толкова силен, че спасителите поддържали връзка само по радиото. Непрофесионалистите, които също участвали в претърсванията, били информирани и помолени да спазват мерките за сигурност. Местните жители гребали по крайбрежието цяла нощ.

Засега операцията не е дала никакви резултати. Водолазите се надяват, че бурята скоро ще отшуми и може да се използва воден транспорт. Всички разбират, че шансовете за оцеляване сред подрастващите са не само минимални, но практически равни на нула. Но докато има някакви, търсенето няма да спре дори за минута, пише блиц.бг.

Следвайте ни в социалните медии