Трагедия! Млад мъж почина във врачанската болница, близките му обвиняват лекари за смъртта му

Съмнения за лекарска грешка във Враца. 28-годишният Веселин Георгиев умира на път за болницата, а близките му винят лекарите, защото не са му оказали нужната помощ.

Мъжът е работел като багерист. В събота се почувствал зле.

“Предположи, че е изстинал, болеше го гърлото. Казваше, че е жаден и дишаше тежко”, споделя майката на починали пред БТВ. “Сутринта му беше трудно да стане. Краката му бяха оттекли и се обадих в Бърза помощ. Линейката дойде за 10 минути. Веселин седеше в леглото и дишаше тежко. Той е доста пълен и се наложи да извикат пожарникари, за да помогнат да се качи в линейката. След като го натовариха, линейката отказа да запали и пожарникарите я избутаха. При тръгването Веселин пада по очи в линейката, при което трудно си поемаше въздух. Помолих да спрат и да го обърнат, след което ме изхвърлиха от линейката. Пътувахме с кола плед тях. Когато пристигнахме до болницата ме попитаха дали съм му взела личната карта, защото е починал. Аз линейка ли повиках или катафалка?“, пита се майката.

“На мен ми казаха, че е починал в линейката. В смъртния акт обаче нито има ден и час на смъртта“, споделя жената.

По думите на майката, лекарите са оказали неадекватна първата помощ на сина й. Вместо да му поставят урбазон, за да облекчат дишането му, са му поставили морфин. В заключението на лекарите е посочено, че мъжът е починал от инсулт.

Майката каза още, че Веселин е бил оставен да чака в тоалетната на болницата.

Веднага е уведомена прокуратурата. Започнало е досъдебно производство по случая.

Следвайте ни в социалните медии