Теодора Пенчева: Пиша това, защото наистина съм възмутена!

За коронавируса от първо лице разказа в своя Facebook профил Теодора Пенчева, бивш състезател по сноуборд и организатор на Обиколка на Витоша – 100 км, вероятно заразена по време на почивка в Банско, състояла се точно преди обявяването на карантината там.

Представяме разказа на г-жа Пенчева без редакторска намеса:

“Не мога да не напиша, защото мисля, че е важно да знаете!

Все си мислех, че няма как кабинетът да са наистина толкова жалки, но знаете ли? – те се оказаха дори още по-жалки!

Последното велико нещо, което ми се случи, докато затриват нас и държавата ни и ни плакнат очите с великите си дейности покрай великата Корона е:

Оказа се, че ние сме болни от Корона – да има и болни все пак!

Оказа се, защото си платихме за тестове, които ни направиха 5 дни, след като ги заявихме, а резултатите ни излязоха още 3 дни след това – общо 8 (АЛЕЛУЯ).

Докато чакахме резултатите, които се бавеха – моят излезе отрицателен, а на майка ми положителен (въпреки че имахме еднакви симптоми и оплаквания, само дето аз имах и пълна липса на обоняние, пък и бяхме прекарали заедно последните две седмици).

Разбрахме за нейния резултат, като от районното се обадиха да кажат да не излизаме, че сме под карантина и още същия ден за пръв и последен път ни провериха!
След 8 дни ни дойде карантината черно на бяло – най-накрая документЪТ, след още 3 дни ни се обадиха да ни питат дали сме живи (е, добре че не разчитаме на вашата помощ, че ако разчитахме на вас, на 11-ия ден нямаше да сме много живи.)

Добре, че беше личната ни лекарка да ни препоръча тройна доза антибиотик, с който на десетия ден животът стана по-хубав най-накрая!

Този интерес предполагам дойде, защото междувременно имах известни опасения, че се влошаваме и исках да ни прегледат, а те ми заявиха да си стоя кротко вкъщи, че няма как някой да дойде у нас, защото сме болни и нямало как да излезем, че нали сме под карантина – общо взето за пореден път тактично ни казаха – ОПРААЙ се как можеш! Сега, когато се изисква повторен тест, за да се види, че сме здрави, жена крещи в телефона, че няма кой да ни направи тестове – тестове няма и вика “то за нас пари няма, камо ли за тестове!”

Моляяяяя????????

Хора, почти всичко, което изказаха по телевизията е лъжа! Болниците са им празни, но по улиците е пълно с болни хора, които даже не знаят, че са болни, защото симптомите, които повтарят – гърлобол, кашлица, висока температура, задух, са тези, които настъпват, когато човек е за болница!

Всъщност температурата е ниска – до 37,5 градуса, не те боли нито гърло, нито кашляш! През цялото време се чувстваш безсилен, спиш по 23 часа в денонощието (ако можеш) и много често имаш пълна загуба на обонянието!

Пиша това, защото наистина съм възмутена! Те изговориха толкова много приказки, но всъщност въобще не им дреме за болните!

Не казват гласно, но болните са в пъти повече, от тези които са обявени! И, за съжаление, истински болните хора дори не знаят, че са болни, защото симптомите, които съобщават нямат нищо общо с масовката!

Тестове няма, освен ако не си платиш и шанса да познаят не е 100%!

Ние имахме късмет да се разболеем в началото, защото вече почти всички лекарства са на изчерпване, но на тях изобщо не им дреме!

Това е много малка част от нещата, с които се сблъскахме през тези дни! Вече сме супер добре, но истината е, почти всичко, което казват за КОРОНАвируса, е пълна измама! Те въобще не са готови да помагат на болните.

И щом медиците казват, че няма пари за тях и за тестове, тогава къде пак са парите,…..?

И защо, ако болните хора са навън и не е критично, тогава защо лека-полека не започне икономиката и животът на хората да функционират отново? Всички имаме нужда от това при първа възможност! А възможността май отдавна е тук!

И къде пак отиват всички тези пари? Защо защо, защо??????????”

Следвайте ни в социалните медии