С какво се отличава Вашето куче според зодията му?

Човешкият хороскоп е добре познат на всички, но знаехте ли, че съществува такъв и за кучета?

Астролози се наемат със задачата да опишат зодиакалните знаци на домашните любимци, както и характерните особености, с които те се отличават.

Разбира се, всичко е в кръга на шегата, но не пречи да откриете и някои истини в написаното.

Забавлявайте се и кажете: Отговаря ли зодията на характера на вашия домашен любимец?

Овен (21 март – 20 април)

Кучетата, родени под този знак, са истински и непоправими авантюристи. Те са смели, упорити, не се отказват и във всеки един момент са готови да защитят своя стопанин.

Внимавайте с тях, защото са склонни да проявяват своя нрав в неправилните моменти. Не ги губете от поглед.

Макар и непокорни кучетата, родени под знака на зодия Овен, са умни и винаги готови да учат нови неща.

Телец (21 април – 21 май)

Кучетата, родени под знака на Телеца, са едни от най-упоритите в зодиака.

Разходката приключва, когато те решат. Изведнъж просто сядат на земята и ви показват, че няма как да се случи нещо различно от това, което те желаят и са си наумили.

Те обичат да си похапват, затова е нужно да им осигурявате нужната физическа активност. Тези кучета са лоялни и изключително обичливи. Нуждаят се от тиха и спокойна среда, шумът не им е по вкуса.

Близнаци (22 май – 21 юни)

Кучетата, родени под знака на Близнаците, ще познаете по тяхната рязка смяна в настроенията. Те са еднакво щастливи и нещастни, енергични и мързеливи, сърдити и готови за игра. Те се учат бързо, привързват се към своите стопани, обичат физическата активност. Склонни са да изпадат в депресивни състояния, когато стопаните им не са наоколо.

Рак (22 юни – 22 юли)

Кучетата, родени под знака на зодия Рак, са много емоционални и грижовни. Те се разбират добре с други породи кучета и с други животни. За тях не е проблем да съжителстват с котки, зайци и…каквото още се сетите. Те не обичат промените и се нуждаят от постоянна проява на любов от страна на своите стопани.

Лъв (23 юли – 22 август)

Кучетата-Лъвове са екстроверти, обичат да бъдат центъра на вниманието. Те са експресивни, емоционални и игриви. Обичат да прекарват време сред природата и да лудуват. Все пак внимавайте – не ги разглезвайте прекалено много!

Дева (23 август – 22 септември)

Кучетата, родени под този знак, са истински ангелчета. Те са разумни, послушни, не са склонни към бели. Те са спокойни, обичат рутината, а промените не им понасят добре. Склонни са към изпадане в тревожни състояния, така че се грижете добре за тях.

Везни (23 септември – 22 октомври)

Тези малки мъдреци обичат баланса и хармонията. Те биха се чувствали най-добре с още един космат приятел у дома. Кучетата-Везни трудно се концентрират и може да имате проблеми с тяхната дресировка.

Скорпион (23 октомври – 21 ноември)

Скорпионите са познати с това, че търсят адреналин във всеки един аспект от живота си. Кучетата, родени под този знак, са лоялни, но са склонни към силна ревност. Те обичат реда, нуждаят се от много физическа активност. Друга тяхна отличителна черта е, че не забравят лесно.

Стрелец (22 ноември – 21 декември)

Кучетата-Стрелци са наблюдатели. Те обичат новите места, новите запознанства, новите усещания. Любимото им занимание е да наблюдават и да опознават. Те са весели, социални, оптимистични, но и доста нетърпеливи. Те, както и Везните, биха били най-щастливи с още един космат приятел у дома.

Козирог (22 декември – 20 януари)

Тези кучета имат огромен запас от енергия. Уверете се, че още в ранна възраст те ще получат нужната дресировка, защото са склонни към проява на агресия към други себеподобни. Кучетата-Козирози имат силна воля.

Водолей (21 януари – 18 февруари)

Това са най-интелигентните кучета в зодиака. Те са изключително любвеобилни, но понякога и болезнено упорити. Нуждаят се от достатъчно лично пространство, чести изненади. Понякога могат да бъдат непредсказуеми в действията и реакциите си. Съжителстват добре с други животни.

Риби (19 февруари – 20 март)

Мечтатели, любители на мира и хармонията. Това са кучетата, родени под знака на зодия Риби. Те са подходящи за семейства с малки деца. Все пак не ги подценявайте, понякога могат да бъдат добри манипулатори. Податливи са на стрес.

Следвайте ни в социалните медии