Съдът в Германия поискал от родителите на отнетата Катерина да спрат с медийните изяви

Съдът в Германия е посъветвал родителите на Катерина да спрат с медийните изяви. Това обяви във фейсбук един от роднините на майката Мирена – Милен Христов. Вуйчото открехна врата за случилото се на вчерашното заседание, на което бе решено, че 7-месечното бебе ще остане под наблюдение на социалните още за три седмини.

Мирена и дъщеря й ще могат да бъдат заедно в специален социален дом. Бащата Георги също ще има право да ги посещава.

“Немците си държат на тяхното. За тях миродавна ще бъде медицинската експертиза, предоставена от техните лекари”, коментира Милен Христов.

Ужасът за българското семейство започва, когато родителите и Катерина претърпяват тежка катастрофа в Унгария. Сериозно пострадало е бебето, което е веднага прието в болница. След операция и няколко изследния, докторите установяват, че освен кръвоизлив от катастрофата, бебето има и стара хематом. Лекарите, а впоследствие и социалните служби, се усъмняват, че с бебето е злоупотребявано преди. Майката и бащата категорично отричат.

След като новината за отнемането на детето излезе първо по БНТ, Мирена и мъжът й разказа за случая и в други телевизии. След като беше обявено решението на съда вчера родителите на малката Катерина не са коментирали темата. Преди това Мирена благодари за подкрепата на хората. В България родителите на Катерина продължават да събират съпричастност. Въпреки препоръката случаят да не се разнася по медиите, има желаещи за нов протест пред Германското посолство, става ясно от коментарите в групата “Да спасим Катерина”.

Следвайте ни в социалните медии