Съдебни служители дариха 230 000лв. за борбата с коронавируса

Още 80 000 лв. са събрали прокурори, следователи и съдебни служители в подкрепа на лекари, медицински специалисти и доброволци от цялата страна, ангажирани с лечението на заболелите от новия коронавирус COVID-19. Така, за по-малко от седмица след като стартира кампанията, общата сума, която е дарена от магистратите и служителите, достигна над 230 000 лв., информират от прокуратурата.

След първоначалния призив за подкрепа на “Пирогов” и Александровска болница, на интернет страницата на прокуратурата бяха публикувани банковите сметки за дарения и за болницата в Монтана, както и на кампанията на Българския лекарски съюз “За героите в бяло”.

Много магистрати и съдебни служители дариха финансови средства и на болничните заведения по места. Даренията продължават и през настоящата седмица.

Прокурорите, следователите и съдебните служители от окръжната прокуратура в София дарили 3000 лв. на УМБАЛ “Св. Анна” в столицата. Над 6000 лв. е дарението, което окръжната прокуратура в Благоевград е направила за местната болница. Дарението в Благоевград е над 5000 лв.

Дарения има и в редица друго градове.

Следвайте ни в социалните медии