Спасиха жена с три деца след повече от месец в джунглата

Колумбийка и трите ѝ деца бяха спасени, след като прекараха 34 дни в неизвестност в амазонската джунгла, предаде ДПА, като се позова на колумбийски и перуански медии.

Четиридесетгодишната жена и нейните деца – на 10,12 и 14 години, били на почивка заедно с бащата в колумбийската част на Амазония през декември. Те решили да се разходят в по-усамотена част от гората и се отделили от бащата. Когато тръгнали да го търсят, се изгубили и се озовали в перуанската част на амазонската джунгла, пише в. “Тиемпо”.

Жената и децата оцелели, хранейки се с дребни плодове. Най-накрая срещнали жена от местното население, базирано в Юбинето в североизточната част на Перу, на 180 км от техния град в Колумбия – Пуерто Легуизамо. Хората от Юбинето публикували снимки на жената и децата във Фейсбук и така бащата успял да ги локализира.

В неделя колумбийски и перуански военни спасили жената и децата, които страдали от недохранване, имали ларви по телата си и рани на краката. Те са настанени в болница, като състоянието на децата се преценява като сериозно, допълва БТА.

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via