Собственик на магазин във Врачанско заля улица с фекалии

Собственик на смесен магазин, залял улица в Мизия с фекалии, бе натопен и за изхвърляне на развалено месо. Сигналът е подаден в регионалната инспекция по околната среда и водите във Враца.

Гневен жител на града изпратил жалба на електронна поща на екоинспекцията, че бизнесменът е залял ул. „Георги Димитров“ с химично замърсени и битово-фекални отпадъчни води. Мъжът обяснил, че изпражненията се изливали от магазин на улицата. По негови думи, в същото време собственикът на обекта изхвърлял месо и месни изделия с изтекъл срок на годност в контейнерите за битови отпадъци.

Инспекторите веднага отишли на проверка и установили, че била станала авария с тръба, отвеждаща битово-фекални отпадъчни води към съществуваща шахта. Виновникът извършил прочистване на тръбата с помощта на специализирана техника и така изпражненията се озовали на улицата.

Като видял стичащата се по пътното платно гнусотия, натопеният веднага започнал да почиства замърсяването с дезинфекциращи препарати.

Екоинспекторите проверили и всички контейнери за боклук и не открили никъде месо и месни изделия с изтекъл срок на годност.

Следвайте ни в социалните медии