Смъртта на Георги Александров – нещастен случай или самоубийство?

Никакво съмнение нямаме за причината за смъртта. Това заяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов на извънреден брифинг във Варна по повод смъртта на варненския журналист Георги Александров, пише Актуално.

Причината за смъртта е удавяне, сочат резултатите от аутопсията. Установени са травми, в следствие на падане. Не са открити никакви медицински находки и травми, които да са причинени от насилие.

Досъдебното производство работи по две основни хипотези – нещастен случай и самоубийство.

Освен главният секретар на МВР, на брифингът присъстваха още директорът на варненската полиция Даниел Пашов и апелативният прокурор Владимир Чавдаров.Чавдаров обясни, че тялото е намерено около 17:30 часа на 22 май в плавателния канал под Аспарухов мост.

Извършен е оглед на местопрестъплението и е назначена експертиза. Установени са 1,26 промила алкохол в кръвта, 2,04 в урината и 1,94 в гръбначно-мозъчната течност. Предстои експертиза, която ще установи каква е била концентрацията на алкохол в момента на смъртта.

“Има данни за количества алкохол, което е имало в тялото и то 24 часа след смъртта”, твърдят от МВР.

“Тялото е открито в плавателния канал. За да няма спекулации, тръбата, в която възникна авария се намира на 2 км западно. Тялото е открито на съвсем друго място”, уточниха от полицията. Стана ясно още, че 39-годишният мъж не се е прибирал две денонощия преди това в дома си, а родителите го обявили за издирване.

Установяват се всички, с които е контактувал в деня преди смъртта си. Води се разследване дали това депресивно състояние е било под влияние на алкохола, или има друга причина. Вещите на Александров не са намерени. “Може да са паднали”, предположи Иванов

Следвайте ни в социалните медии