Скръбна вест! Почина голям наш актьор!

Емблематичният врачански актьор Теодор Гайдарджиев е починал тази нощ, съобщиха от Драматично-кукления театър във Враца.

“Тази нощ, след дълго боледуване, от този свят отлетя душата на нашия колега, актьор и приятел – Теодор Гайдарджиев. Съпричастни сме към болката и мъката на неговия син и скърбим заедно с него.”, написаха негови колеги.

Гайдарджиев е роден през 1955 г. в гара Самуил, Разградско. През 1982 г. завършва Висшата театрална академия в класа на проф. Елка Михайлова. Има над 80 роли в театъра, по-важните от тях за творческия му път са:

„Максималистът” от Станислав Стратиев, Джордж от „Догодина по същото време” на Бърнард Слейд, Цецо Цеков от „Кълбовидна мълния” по Иван Радоев, Лука Лабан от „Професионалистът” на Душан Ковачевич, Майло от „Частен детектив” на Питър Шафер, както и моноспектаклите „Секс, наркотици и рокендрол” от Ерик Богосян, „Един българин в държава Отчаяние” по стихове на Христо Ботев и „Теорията на Ел Ти за домашните любимци” от Стивън Кинг. Прави запомнящи се роли в „Рейс” от Станислав Стратиев, режисьор Венцислав Асенов, „Сладкиш от любов” по Карло Голдони, режисьор Владимир Лазич.

Бог да го прости!

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via