Скандално! Видинската болница отказа лечение на пациент в тежко състояние!

Видинската болница МБАЛ “Света Петка” е отказала лечение на мъж в тежко състояние. Видинчанинът е каран два пъти с линейка в спешното отделение на лечебното заведение в рамките на три дни, но там отказали да го прегледат. Човекът твърди, че са му казали да си ходи, защото няма лекар, който да му помогне.

След поредния неуспешен опит да намери помощ във Видин, мъжът е закаран от негови близки в монтанската болница, където е бил приет по спешност.

С подагра, в тежко състояние, без да може да се изправя в леглото дори, такива са симптомите, при които близките на 61-годишния Владимир от Видин викат линейка и търсят лекарска помощ.

„Закара ме линейката в спешното във Видин и след малко моят син ми казва: Баща ми не сме за тук”. „Е, къде да отида, Ники?”, пoпитал Владимир Първулов.

От спешното отделение му обясняват, че във видинската болница няма специалист – ревматолог, който да го прегледа и да му помогне. Владимир се прибира у дома, но болките не стихват.

„Три дни въобще не е ставал от леглото, всичко го боли, не може да яде, не може да пие”, разказва Евдокия Първулова, съпруга на Владимир.

След няколко дни близките отново викат спешен екип. Той отново го транспортира до спешното на видинската болница. Оттам пак му казват, че не могат да му помогнат. Тогава близките на Владимир го карат в монтанската болница, където е приет по спешност.

„Пациентът е приет в увредено общо състояние, артрит, дългогодишна подагра, едни сериозни заболявания, които имат нужда категорично от болнично лечение”, заяви д-р Михаил Горанов, нефролог в МБАЛ „Д-р Стамен Илиев“ – Монтана.

„Във видинската болница не е имало шанс да бъде приет, защото не се работи по тези пътеки-ревматологичните”, обясни д-р Ивета Найденова, прокурист на МБАЛ „Света Петка“ – Видин.

Според разпоредбите, подаграта не е спешно състояние и затова пациентът не е закаран с линейка до друго лечебно заведение.

Следвайте ни в социалните медии