Скандален руски политик иска връщане на смъртното наказание

Ние искаме връщане на смъртното наказание, е заявил лидерът на Либералнодемократическата партия на Русия Владимир Жириновски, предаде ТАСС.

По думите на политика около 80 процента от съгражданите му настояват този вид наказание да бъде върнато в законодателството. “Това са данни от най-новото социологическо проучване”, е допълнил той без да посочва подробности. Подобни изказания са направили и представители на Комунистическата партия на Руската федерация и депутати от различни краища на федерацията.

От Държавната дума (долната камара на парламента в Москва) са посочили, че не са получавали предложение за връщане на смъртното наказание. От администрацията на Владимир Путин са заявили, че не се обсъждали този въпрос.

Поводът за предложението на Жириновски е било жестокото убийство на деветгодишната Лиза Кисельова от централния град Саратов преди няколко дни. Полицията е арестувала съдения за сексуални престъпления Михаил Туватин. Престъплението е довело до сблъсъци с пострадали.

Последното смъртно наказание в Русия е било изпълнено през 1994 г. Тогава е бил екзекутиран масовият убиец Андрей Чикатило.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via