Сериен убиец на котки в Бургас!

Неизвестни убийци от около месец са подели атака срещу бездомните котки в Бургас по всички фронтове – с отрова за мишки, стрихнин, антифриз, с въздушни пушки. Защитниците на животните са ужасени и могат само да събират трупове, които да носят в полицията. Само за месец в града официално регистрираните случаи са над 30.

15 пък са труповете на котки, откарани в полицията от различни граждани.

„Предприети са всякакъв тип оперативно-следствени действия. Извършва се обход в районите, изискват се записи от видеокамери, снемат се показания на граждани…“, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас, предава DarikNews. Но вълната от сигнали за убийства на четириноги в социалните мрежи не стихва.

Според сдружение „Милосърдни сърца“ случаите вече са близо 100 и става въпрос за масови убийства. Само вчера доброволките отнесоха 6 котешки трупа. Кой стои зад този зловещ сценарий, засега остава загадка. Ясно е обаче, че той е опасен не само за животните, но и за хората.

Според една от хипотезите, извършителят действа сам. В тъмното примамва котките с храна, но разсипва върху нея отрова за мишки. Тя е бързо действаща, но причинява мъчителна смърт- с гърчове, задух….

Според доброволките от “Милосърдни сърца” котките в к-с “Славейков” са умъртвявани по най-различен начин – включително в телцата им са открити сачми, а други са брутално измъчвани и след това убивани.

Жители на бургаските комплекси твърдят, че сутрин откривали междублоковите пространства, осеяни с трупове на котки. Районите са оживени, има много деца, майки с колички, които са свидетели на целия този мор.

„Сякаш е извършен злокобен ритуал“, споделят в к-с „Славейков“. И разказват за последния случай в комплекса – там животното е било умъртвено, захвърлено на поляната пред блока, лапичките му – завързани с панделка, а върху нея оставена табелка с надпис на немски, който гласи “Поле на забравата”.

Именно това е било първото убито коте от началото на кървавата серия.

Жителите на к-с „Изгрев“ пък сигнализират за мистериозен тип, който разхвърля в района хапки храна, напоени с антифриз. Там са са намерени две котки с всички симптоми на отравяне с антифриз. Пострадало е и домашно куче.

Хората са притеснени, че разхвърляните хапки храна могат да попаднат и в организма на малки деца, могат да ги вземат от земята и да ги сложат в устата си. Срещу антифриза няма противоотрова – той причинява за часове тежка бъбречна недостатъчност и смърт.

Доброволци се организирали и разлепили из целия квартал предупредителни листовки с надпис: “Молим ви да се замислите: Този човек е потенциален убиец на хора”. Но нощем някой къса бележките.

В центъра на града пък срещу уличните котки се използват въздушни пушки. Няколко от труповете на животните, отнесени в полицията, показват следи от сачми в телата на умъртвените животинки.

Не е изключено, според полицията, зад серията от убийства на котки да стоят няколко души. За това сочи и фактът, че труповете на четириногите са с различни локации. От МВР призоваха гражданите незабавно да алармират при всеки подобен случай. И подчертават, че има засилено полицейско присъствие на местата, където са намерени умъртвени животни.

Труповете се откарват в специализиран център в местността „Пода“ в Бургас. Там се замразяват във фризера и се откарват за аутопсия в специализирана ветиринарна клиника в „Стара Загора“. Към момента е изготвена само една експертиза, съобщиха от МВР. А резултатите от нея сочат, че котката е починала от… пневмония.

Разследването продължава.

Бургас е един от градовете, в които по специална програма се извършва безплатна кастрация на бездомни котки. Само че тя не може да насмогне на броя животни, които се размножават по няколко пъти в годината, а за популацията по улиците на първо място допринасят безотговорни стопани, които изхвърлят домашните си любимци навън.

Тоталното им унищожаване, цел, която очевидно си е поставил серийният убиец на котки, води следващата опасност – освободените територии да заемат плъховете.

Следвайте ни в социалните медии