Сблъсъци между младежи и полицаи заради строгата карантина

В предградия на Париж тази нощ имаше сблъсъци между младежи и полицията в резултат на недоволството от строгата карантина, въведена заради пандемията от коронавируса, предаде Ройтерс, като се позова на френския сайт “Поан” и на Франс прес.

Сблъсъци е имало в райони като Вилньов-Ла-Гарен, Нантер и Клиши. В социалните мрежи бяха публикувани кадри, на които се вижда как групи младежи хвърлят пиратки по полицаи и как автомобили горят.

До сблъсъци се стигна за първи път във Вилньов-Ла-Гарен през уикенда, след като мотоциклетист бе ранен при сблъсък с необозначена полицейска кола по време на проверка. Полицията, която започна разследване на случая, заяви, че полицаите са искали да разпитат мотоциклетиста, който се е движел с превишена скорост в насрещното платно и е бил без маска.

Предградията на френските градове отдавна са места, където избуява недоволство във връзка със социалните и икономическите трудности, отбелязва Ройтерс. През 2005 г. имаше безредици, които продължиха три седмици, след като двама младежи загинаха, докато бягаха от полицаи в северно парижко предградие.

Следвайте ни в социалните медии