Русенска фирма въведе 4-дневна работна седмица

Преди половин година собственик на консултантска фирма в Русе въведе четиридневна работна седмица, като запази заплатите и бонусите на служителите си. Шест месеца по-късно експериментът е оценен не просто като положителен, а и като единственият възможен начин на работа в тази фирма.

Когато през юли Петър Петев решава служителите му в офисите в Русе и Бургас да почиват с един ден повече през седмицата, не е много сигурен за резултата. Днес вече няма никакво колебание – ползите от 4-дневната работна седмица са безспорни.

Спокойно можем да отчетем експеримента като успешен, тъй като работата не изостава, а атмосферата в офиса е невероятна, споделя Петев, цитиран от Нова телевизия. Той не намира недостатъци в този модел, защото колегите му сами си правят графика за почивките.

Имаме постоянно присъствие в офиса, но пък хората се редуват. Понякога сливат петък с понеделника от едната и от другата седмица и им стават дори четири почивни дни, обяснява бизнесменът.

Въпреки по-малкото работни дни, заплатите и отпуските на служителите във фирмата не са намалени, а бонусите дори са се увеличили.

Имаме система, по която възнаграждаваме експертите по повод на конкретна работа, определено меропроиятие с по-голям интензитет на натоварването, така че нищо не се е променило, обяснява директорът на фирмата.

Служителите в офиса вече дори и не могат да си помислят, че ще се върнат към стандартната работна седмица.

Даже не стои на дневен ред въпросът за отмяна на този начин на определяне на работното време, категоричен е шефът.

Служителите са доволни не само, че успяват да се справят с планираните си задачи за по-кратък период, но и защото им остава време за развлечения и хобита.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via