Ромите от скандалния блок “Кармен” ще почистят боклука “с помощта на Бог”

„Да, ще платим. Не спорим за това, това си е по принцип, по закон. Боклуците ще изчезнат. Ще си понесем последствията”, заяви пред NOVA обитател на скандално известния ромски блок „Кармен” в Казанлък.

„Както си е било, така си и остава боклукът по същия начин. Но с помощта на бога ще го изхвърлим. Ще даваме всичко от нас това нещо повече да не се повтаря”, твърди Асен, за блока, заобиколен от сметище.

„Това се очакваше да се случи”, посочва Димитър Банев, друг от местните жители. „Но все пак това е законът. Ние не можем да бъдем срещу закона. Мисля, че всички вече ще постъпва правилно – като граждани на страната. Хаос има, защото хората страдат или от невежество, или от безотговорност и това мисля, че ще постави нещата в ред, за да можем всички да знаем, че трябва всички да работим и това да бъде почистено”.

Тези коментари идват, след като полиция влезе в блока в сряда, за да връчи на живеещите в него глоби за изхвърления от тях боклук.

Според Даниела Коева, зам. кмет на Казанлък, ако санкцията не бъде заплатена доброволно, общината ще използва всички законови мерки това задължение да бъде събрано.

Нещо повече, налагането на тези санкции няма да бъде еднократна мярка. Мерките ще бъдат системни до решаване на проблема.

Следвайте ни в социалните медии