Родопчанин с уникален рекорд – погълна 50 люти чушки за 3 минути!

50 люти чушки за 3 минути гълта родопчанинът Фердун Абдурухман. Националния рекорд, който спокойно може да кандидатства и за “Гинес”, 53-годишният мъж поставя на традиционния фестивал на чушката в Кирково”.

“Можех да изям поне още 20, но нямах конкуренция и затова се отказах. Ако има достатъчно добри претенденти и се мотивирам, бих ги докарал до 100”, споделя пред в. “България Днес” железният родопчанин. Той е категоричен, че не е имал абсолютно никакъв проблем със стомаха и други важни органи.

“Даже на обяд след това хапнах още 3-4 чушки, за да ми отвори апетита. Само първите 1-2 поналютват малко, но после свиквам и всичко минава нормално. Нито преди, нито по време, нито след това съм имал каквито и да било здравословни проблеми. Напротив – лютите чушки укрепват имунитета и заякват мускулатурата”, казва още Фердун.

Уникалния рекорд мъжагата поставя на миналогодишния фестивал. На тазгодишния юначагата не се явява, за да даде път и на другите претенденти да покажат на какво са способни.

“Останалите като ме видят, че се записвам, и автоматично се отказват да участват. Затова реших тази година да не участвам. Заради това получих 60 лв. награда за неучастието ми, които ги дадох на моя син Шахин. Водещият на фестивала каза, че съм като “Барселона” в Шампионската лига – непобедим”, смее се родопчанинът.

И миналогодишната награда от 150 лв. Фердун подарил на сина. Тогава бил е пети клас. “Как и за какво ги е похарчил, не съм се интересувал, но той ме мотивира да участвам и по време на надяждането ме стимулираше с възгласи: “Давай, татко!”, разказва още Фердун.

Непобедимият чушкоядец е строителен техник. Преди това девет години е бил директор на училището в близкото село Кърчовско. Бил е преподавател по информатика, математика, физика и физкултура.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via