fbpx

Регистрираха нов случай на африканска чума

Нов случай на африканска чума по свинете е регистриран при диво прасе в силистренското село Осен. Това бе съобщено на състоялото се днес в Областната администрация в Силистра заседание на Областната епизоотична комисия, съобщи БТА.

Продължава евтаназирането на свине в Силистренска област заради африканската чума на свинете в района, съобщиха на заседанието. По данни на Областната дирекция по безопасност на храните в Силистра до петък на територията на свинекомплекса в с. Попина трябва да приключат всички дейности заради установената там африканска чума по свинете. Евтаназирани са и са загробени 22 095 прасета. Ще бъде загробен и фуражът, специализирана фирма ще унищожи лекарства в комплекса. Предстои дезинфекция.

В свинекомплекса в с.Ветрен са евтаназирани 3 907 свине. Остава да бъдат умъртвени още около 4000 животни. Очаква се дейностите да приключат до неделя. В 20-километровата зона в общините Силистра, Ситово и Главиница предстои евтаназиране на нерегистрираните прасета. В т.нар. „заден двор“ са останали за доброволно умъртвяване 151 прасета. В екарисаж са изпратени и 300 килограма конфискувани хранителни продукти от животински произход.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x