Разкриха убийството на Станка Марангозова

При спецоперация в София е разкрито поръчково убийство на добре известната и във Враца измамничка Станка Марангозова, пише агенция BulNews.

На 10 октомври 2019 г в столичния квартал „Младост“ бе открит трупа на 46-годишна жена. Станка Марангьозова лежеше на предната седалка на автомобила с огнестрелна рана в главата, а до трупа й бе хвърлена бяла роза. Убийството станало на паркинга пред блока, в който живеела заедно с приятеля си, именно той отрил любимата си простреляна в колата. Според разследващите убиецът е познат на жертвата и оставил бялата роза, за да й отклони вниманието.

Марангозова има криминални регистрации за финансови престъпления и несъстоятелност. Шармантната дама, която е дъщеря на покойния вече червен депутат от Бургас д-р Кънчо Марангозов, беше арестувана от ДАНС през 2011 г. за пране на пари и измами. След проведено разследване тя е обвинена за източване на 65 милиона лв. чрез схема, напомняща дейността на прочутите финансови пирамиди. Знае се, че сред жертвите й има и няколко състоятелни хора от Враца, които инвестираха в нейните проекти значителни суми. По-късно стана ясно, че те няма да успеят да върнат парите си и ще пият по една студена вода.

Станка Марангозова е застреляна от неин познат, а бялата роза е послужила за прикритие. Тя е убита с три куршума в главата. Тази версия изложи в първите дни след престъплението главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

“Нейната криминална биография е богата. Трябва ни време и смятам, че ще си свършим работата”, заяви той и добави: “Назад във времето доста сериозни суми са преминали през нея. Къде легално, къде нелегално.”

„Убийството в квартал „Младост” е извършено поне час и половина преди да се подаде сигналът към нас. Фактът е, че е извършено на публично място – на паркинга пред блока. Но в никакъв случай не става дума за показност”, добави той.

Следвайте ни в социалните медии