Първото бебе с еднополови родители се роди в България

Партньорките Вяра и Диляна дадоха живот на момченце на 6 юни тази година, точно в навечерието на „София прайд”, пише „България днес”.

Това е първото пеленаче, родено в семейството на еднополови родители. Детето е кръстено Виктор — Мануел, а зачеването е станало ин витро, чрез анонимен донор.

Родителите му практически са обаче трима–едната му майка дава яйцеклетката за оплождане от анонимния донор, а другата износва детето.

25-годишната Диляна, която е нежната половинка в семейството, дава живот на детето.

Щастливите майки споделиха снимки от най-прекрасния момент в живота си, а освен това се врекоха във вярност една на друга още през 2018 година. И въпреки че еднополовите бракове в България са забранени, те се възприемат като истинска съпружеска двойка, а преди няколко месеца обявиха, че ще стават родители.

Веднага след щастливата новина, Вяра и Диляна се обявиха като семейство Иванови в социалните мрежи. Според думите им, това е дълго чакано и желано бебе.

Двойката живее в Русе, където от месеци се подготвят за посрещане на бебето.

И двете са категорични, че няма да възпитават детето си по определен начин, а ще го оставят само да избере пътя си и дали да има еднополов партньор.

Двете няколко пъти правили опити за ин витро, но все неуспешно. Най-накрая миналата година успели да постигнат желания резултат.

Диляна и Ваня дори се венчаха пред свещеник миналата година, като едната носеше бял костюм, а другата ефирна рокля. Двете дами се запознават преди няколко години, като не криели ориентациите си една от друга.

Повече от 8 месеца си кореспондирали чрез социалните мрежи, преди да се срещнат. А скоро осъзнали и че са срещнали сродната си душа и се събрали окончателно заедно.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via