fbpx

Първи СНИМКИ на новата кокаинова находка край родното Черноморие

МВР показа как изглежда поредната пратка кокаин, която бе задържана край българския черноморски бряг. Както вече стана ясно тя бе открита от граничари вчера, а точното количество 17,923 кг.

Вчера към 15 часа гранични полицаи от ГПУ-Каварна извършват обход на морския бряг в района на местността Болата. От високата част на ската те забелязват близо до брега пакет със завързана за него спасителна жилетка, сходен на откритите на 09.04 чували с кокаин. В хода на организираните от полицейските служители допълнителни действия, в 17:20 часа на плажа Болата е изваден плътен полиетиленов чувал със завързана около него със скоч и въже спасителна жилетка.

Извършен е оглед на местопроизшествие от разследващ полицай от РДГП Бургас. В чувала са установени 16 пакета с прахообразно вещество, което при полевия наркотест е реагирало на кокаин, съобщават от пресцентъра на МВР. Общото тегло на наркотика, измерено в ГПУ – Каварна е 17.923 кг.

Това е трета подобна находка на българските власти, като откритото количество кокаин вече е над 200 кг. Първо бяха открити 170 кг край Тюленово, а след това и над 25 кг край „Слънчев ден“.

Пратките са идентични и с открит кокаин от румънските власти, които също откриваха няколко пъти подобни пратки, като безспорният рекорд бе намерения 1 тон кокаин в обърнала се лодка край делтата на Дунав.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x