Първи случай на починал от коронавирус в Швейцария

Швейцарските власти съобщиха за първи смъртен случай в страната на заразен с новия коронавирус, предадоха световните агенции.

Става дума за 74-годишна жена, починала в кантон Во, Западна Швейцария. Тя е имала и хронично заболяване.

В Германия броят на заразените с новия коронавирус е нараснал през последните 24 часа със 109 до общо 349.

Случаите в Южна Корея са се увеличили с 322 до 6088.

В Русия беше регистриран нов случай на зараза с новия коронавирус. Става дума за гражданин на Италия, дошъл в страната на 29 февруари.

ЮНЕСКО съобщи, че властите в 15 държави и територии са решили да затворят временно училища като превенция срещу разпространението на новия коронавирус. Така над 290,5 милиона деца по света сега не ходят на училище.
Такива мерки са предприети по-конкретно в Иран, Италия, Китай, Северна Корея, Кувейт, Ливан, Монголия, Обединените арабски емирства и Япония. Училища са затворени и отделни райони в още девет страни, сред които Великобритания, Виетнам, Германия, Пакистан, САЩ, Франция, Южна Корея.

Родителите, които остават у дома с децата си, докато не са на училище, рискуват за загубят своята работа и да се стигне до намаляване на доходите на семействата, предупреди ЮНЕСКО. В тази връзка организацията планира да проведе на 10 март извънредна среща на министрите на образованието, на която ще бъде обсъдена усложняващата се ситуация и ще бъдат разработени съответните мерки.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via