Първи подробности за циганското меле в хисарско

Кървавото меле в хисарското село Старосел, за което съобщихме, е било страшно. По информация на медията ни, двете враждуващи групи са включили в борбата моторни резачки, лопати, колове и кирки. Само бързата намеса на ченгетата от РУ Хисар е предотвратила Старосел да осъмне с трупове.

Снощи около 20 души, които са от сливенското село Градец, но лятото живеят в Старосел, тъй като са дървосекачи, се събрали на семейно празненство. Около 22 часа към тях се присъединили неканени Христо В., Тошко Т. и Цено Т. Те се познавали с останалите роми, също били от Гредец, но работели като сезонни работници в друга фирма в Старосел. За да не стават кавги, циганите допуснали събратята си на трапезата, пили и яли заедно, пише БЛИЦ.

Около 3 часа обаче въпросните трима започнали да предявяват претенции към храната и към музиката. Станал скандал, последвало меле. Враждуващите изпотрошили къщата, която била взета под наем. Двама души, сред които жена, са откарани в болница, с тежки травми, но без опасност за живота.

Тримата цигани, които предизвикали драмата, избягали и се скрили в гората над селото. Малко по-късно полицаите ги заловили и арестували. Предстои прокуратурата да иска 72-часов арест за мъжете. И тримата са криминално проявени за подобни престъпления.

Следвайте ни в социалните медии