Проф. Захари Захариев: Най-добре би било Корнелия Нинова да се оттегли от лидерската битка за БСП (Видео)

С наближаването на Конгреса на БСП и предстоящия избор за председател на лявата партия, позиция по ТВ „Евроком“ изрази проф. Захари Захариев, член на Националния съвет на столетницата и част от екипа изготвил „Платформа за демократичен социализъм“.

Той отправи много остри критики към председателя на БСП Корнелия Нинова. „Най-достойно би било и предвид на неудачите свързани с възможността на БСП да отговори на обществените очаквания тя да се оттегли от бъдещата битка от лидерския пост“, категоричен беше професорът. Той повдигна и въпросът, дали наложеният от Нинова и заместниците й авторитарен модел на управление в партията отговаря на очакванията и нуждите на обществото.

Захари Захариев коментира, че оттеглянето на Корнелия Нинова ще „отприщи“ инициативността на нова генерация политици в левицата. „Има цяла плеяда от млади хора – Калоян Паргов, председател на БСП – София, Красимир Янков, човек с доказани качества, също и Валери Жаблянов и други, всички те са против сегашния модел на управление на партията и са за колективното начало в ръководството на БСП.“ Професорът коментира и качествата на младите политици.

Захари Захариев обясни и, каква е била целта на ръководството, заради която е узурпирало органите на партията. Професорът изказа остра оценка за БСП, ако като партия не обслужва националния интерес на България и не е стожер на държавността и заключи на какви предизвикателства трябва да отговоря тепърва левицата.

Следвайте ни в социалните медии