Продължава издирването на избягалите затворници!

Продължава издирването на избягалите затворници от общежитието в Стара Загора. Двамата лишени от свобода изчезнаха в събота. В неделя стана ясно, че те са молдовски граждани.

Александър Хаджи на 24 години и Василе Мораро на 30 години са пуснати за общонационално издирване. В затворническото общежитие от открит тип били настанени преди седмица, след като са прекарали 1 година в ареста. Очаквало се да ги преместят в София, където е трябвало да изтърпят присъдата си от 4 години и 8 месеца лишаване от свобода заради взривяване на банкомати в Казанлък и Стара Загора.

Министърът на правосъдието Данаил Кирилов е разпоредил спешна проверка за изясняване на обстоятелствата около случая. Резултатите от нея се очакват тази седмица.

В затворническото общежитие в Стара Загора има около 100 задържани. Сред тях са били и трима молдовци, осъдени за взривяването на банкомати. Настанени са преди около седмица. През това време са имали и посещение от роднини от Молдова. Така двама бягат, а третият се очаква да бъде транспортиран към София, където трябва да изтърпи присъдата си.

„Те говореха на румънски помежду си. С българските затворници говореха на развален руски, български. Имат около година престой в ареста и са понаучили малко български”, заяви Запрян Димитров, началник на затворническото общежитие.

Още статии в тази категория