Проговори мъжът, подал сигнала срещу арестувания кмет в Пловдив

Нали трябва да направим нещо за тази държава. Всеки казва: “Има корупция”, а предпочита да си плати, отколкото да даде сигнал. И така корупцията си продължава. Държавата – това сме ние, хората. А не някаква химера. Въпросът е какво правим за страната си. В единия случай помагаме да се изчисти от такива като Ралев, в другия – им плащаме. Аз не съм от вторите. Това заяви пред “24 часа” строителният предприемач Здравко Ангелов, който депозира сигнал до премиера Бойко Борисов срещу кмета на район “Северен” в Пловдив Ральо Ралев.

В него Ангелов посочва, че от него са искани 60 000 лв., за да му бъде разрешително за строеж на обект в управлявания от Ралев пловдивски район. На 30 май Ральо Ралев бе задържан при спецакция в града под тепетата.

Здравко Ангелов допълни, че е бил изнудван в продължение на пет месеца, като в прокуратурата има достатъчно събрани доказателства. По думите му, проектът му за строеж е бил одобрен от първия път, но строително разрешително така и не било издадено. Бизнесменът е категоричен, че няма от какво да се притеснява.

“С гордо вдигната глава ще ходя оттук нататък, защото такива като мен – куражлии, са малко. Като такъв се определям”, заяви още Здравко Ангелов и предупреди:

“Някои медии пишат разни неща, включително и колко деца имам и куп щуротии, които нямат нищо общо. Всеки, който се упражнява на мой гръб, да си направи добре сметката, защото ще се видим в съда”.

Следвайте ни в социалните медии