Принцеса Мария Галицин e починала внезапно

Наследничката на австрийския монарх Карл I – последният владетел на Австро-Унгария – принцеса Мария Галицин, почина внезапно на 32-годишна възраст от сърдечна аневризма, оставяйки след себе си двугодишен син, съобщи “Дейли Мейл”, цитиран от Канал 3.

Принцеса Мария живееше в Хюстън с партньора си Риши Сингх. Тя е починала само шест дни преди 32-ия си рожден ден. Новината беше публикувана най-напред сред некролозите на местния вестник, в който се посочва, че оставя син Максим.

Тя бе погребана в местно гробище в Хюстън.

Принцесата е родена през 1988 година. Родителите ѝ са руският аристократ княз Пьотр Галицин, и Мари Анна-Галицина, дъщерята на австрийският архиепископ Рудолф, най-малкият син на император Карл I и съпругата му Зита. Това са последните монархически владетели на Австрия, завършили в изгнание след Първата световна война.

След като се е родила в Люксембург, Мария продължава да живее в Русия, завършва интериорен дизайн в Белгия и преследва кариера в Брюксел, Чикаго и Хюстън, където умира. Съпругът й Риши Сингх е един от най-известните готвачи в елитен хотел в Хюстън.

Тя е едно от шест деца с три сестри – принцеса Ксеина, Татяна и Александра – и двама братя, принцовете Димитри и Йон Теймураз.

Следвайте ни в социалните медии