Приказката на Васил Божков разкрива целия фалш на това управление

Как се държи власт? Едни 20% ще ни даваш и ние няма да те пипаме.

Божков би могъл и да бъде по-директен, но това би било твърде прозаично. Ключовата дума е ”с един приятел”, тоест свидетел има. Нарочно вкарват закон с вратичка, като тълкуването остава за тях.

Не зная как вие гледате на това, но за мен това покрива дефиницията на ОПГ, с ясен ръководител.

Въпросът е, след като е плащал толкова години, какво се е променило?

Иначе приказката добре разкрива целия фалш на това управление и неговата дълбоко корупционна основа.

Приказката разкрива и разликата в уязвимостта на Борисов и Пеевски. Единията е реално отговорен, с власт, другия е паяк, и винаги може да каже, че е бил в Дубай.

Още нещо – вижте кои са гласували в Народното събрание поправат – това ще ви разкрие и истината за депутати, които са просто безкритични и безмълвни “печати”. За това и качеството им катастрофално падна. Трябва им прости хора, които натиска бутони.

И сега един “обвиняеми”, ще казват че не коментират приказки на други “обвиняеми”.

Важното е че Божков им показа, че разполага с информация и доказателства, които могат да вкарат в затвора цялата ОПГ начело с Борисов. С тези откраднати пари след това че спечелят и изборите. Лошата вест е, че това може да стане само при условия че паднат от власт и имаме друга прокуратура. Но това все някога ще стане.

Но едно е ясно, изборът на жанра – комикс, за следващи разкрития, означава само едно, Божков правилно е преценил, че единственото му оръжие са медиите и общественото мнение. Прокуратурата е първа частна прокуратура на Пеевски.

Илиян Василев

Следвайте ни в социалните медии